Toptraject

“Een koninklijke route naar het hbo?”, “een diploma met een gouden randje?”

Dat klinkt bijzonder, en dat is het ook!

 

Op een aantal VMBOscholen in de regio word deze speciale leerroute naar het HBO aangeboden. Zo ook op het Twentscarmelcollege in Losser.

 

Het Toptraject is een doorgaand leertraject (vmbo-mbo-hbo) voor getalenteerde en praktisch

ingestelde vmbo-ers, die via het mbo hun hbo-diploma willen halen. In een samenwerkingsverband van voortgezet onderwijs scholen, ROC van Twente en Saxion zorgen we dat jij op de juiste plek zit en optimaal gebruik maakt van jouw talenten.

 

Met het Toptraject op het Twentscarmelcollege in Losser bereiden we getalenteerde en gemotiveerde vmbo-leerlingen in de gemengde- en theoretische leerweg beter voor op een succesvolle carrière richting het hbo. Dat doen we zo:

 

Het Toptraject begint in Losser op het vmbo in leerjaar 3.

Alle derdejaars vmbo-g/t leerlingen zijn in hun derde leerjaar potentiele Toptraject-leerlingen en krijgen een scala aan Loopbaan oriëntatie, samenwerkingsopdrachten, projectmatig onderwijs en uitdagingen aangeboden.

Dat 3e leerjaar is voorbereidend en selecterend voor het 4e leerjaar vmbo. Op basis van

van cijfers, competentiegroei en motivatie bepaalt de school of een leerling naar het praktijkgerichtere en meer eisende Toptraject mag.

 

Het Toptraject gaat dus over talentontwikkeling. Maar ook over goede keuzes maken in je schoolloopbaan. Daarvoor hebben we in Losser LOB-coaches. Die helpen leerlingen om zich bewust te worden van hun talenten en mogelijkheden met het oog op hun opleidingsmogelijkheden en beroepspraktijk.

 

Of zoals de directeur het zegt:

 

“…Die ruimte willen we jou graag geven, ruimte om te ontwikkelen. We ondersteunen je daarbij zo goed mogelijk, maar het is ook aan jou hoe je het wilt vorm geven. Zelf verantwoordelijk zijn voor de keuzes die je maakt. Het Toptraject gaat je in dit proces verder helpen.

Veel succes in het examenjaar en pak je kansen!”

 

Ellen Vos, Directeur TCC, locatie Losser

 

 

Wanneer je in klas vier ook het Toptraject volgt krijg je net even dat beetje extra dat jou beter voorbereid op een soepele doorstroom naar mbo en hbo.

Tegelijk garandeert het Toptraject-certificaat jou dat er bij de opleiding van je keuze altijd een plaatsje voor jou gereserveerd is.

 

Een mooie uitdaging dus!

Ben jij een leerling die die uitdaging aan wil gaan en met een beetje extra inzet zijn mogelijkheden en opleidingskansen wil vergroten?

Kom dan eens kijken op de open dag of informeer er naar bij Dhr. S. Evers s.evers@twentscarmelcollege.nl

 

Misschien tot ziens!

 

S. Evers

Intern coördinator Toptraject Losser

TopTraject nieuwsbrief 2017 november

Titel TopTraject nieuwsbrief 2017 november
Bestand 171207 TopTraject nieuwsbrief 2017 november.pdf

Folder Toptraject

Titel Folder Toptraject
Bestand 150113 Folder Toptraject.pdf
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.